Ting å gjøre i Trondheim

Trondheim kan tilby turister et stort tilbud av ulike aktiviteter. Som turist vil du ikke kjede deg et sekund under ditt besøk i byen, og du vil finne noe som passer for deg enten du liker shopping, uteliv, kultur eller sportsaktiviteter.

Med sine 180 000 innbyggere, er ikke Trondheim en særlig stor by i Europeisk sammenheng. Byen har likevel et overraskende stort aktivitetstilbud tross sin beskjedne størrelse. En viktig grunn til at Trondheim har et stort tilbud av ulike aktiviteter er antakelig at byen huser over 30 000 studenter. Studentene er både aktive brukere av kulturtilbudet i Trondheim, men setter også preg på byens kulturtilbud ved å arrangere mye selv.

Byen med mange severdigheter

Trondheim har mange flotte severdigheter som besøkes hyppig av både norske og utenlandske turister. Den mest kjente severdigheten i Trondheim er uten tvil Nidarosdomen, som ikke står tilbake for noen andre kirker i Europa. Nidarosdomen er også et av de mest populære pilgrimsmålene i Europa på grunn av kirkens tilknytning til Olav den Hellige.

Aktive Trondheim

Dersom du liker å holde deg i aktivitet, har Trondheim nok av muligheter. Nidelva er godt egnet til padling og kajakkturer, og Trondheim Kajakk arrangerer daglige guidede turer langs elva.

Det er ikke bare Oslo som er en «marka-by». Kort vei fra Trondheim sentrum ligger nemlig Bymarka, et område på 80 km2 med «vill» natur. DU kommer deg enkelt til Bymarka ved å ta trikken fra sentrum. I Bymarka finnes det masse oppmerkede løyper på kryss og tvers som egner seg for både gå- og joggeturer. Bymarka huser og en rekke flotte fiske- og badevann, og om vinteren er Bymarka ideell for deg som liker å gå på langrenn.

Kulturopplevelser

Som nevnt innledningsvis er tilbudet av kulturaktiviteter i Trondheim stort. Få norske byer kan by på et like bredt kulturprogram som Trondheim, og hver dag er det nye kulturaktiviteter å utforske.

Trøndelag Teater har daglige forestillinger, og her kan du se alle de klassiske teaterstykkene samt mindre lokale teaterstykker.

Er du ung turist i Trondheim er du nødt til å oppleve Studentersamfundet, studentenes eget hus. Studentersamfundet er lett å få øye på, på grunn av sin unike runde arkitektur. Studentersamfundet tilbyr en rekke ulike kulturarrangementer året rundt, alt fra studentproduserte teaterstykker til konserter og standup med kjente norske og internasjonale artister.